Μη κατηγοριοποιημένο

Γούρια: Ποιά είναι, τι συμβολίζουν, τι μας φέρνουν

Όλοι θέλουν ένα γούρι! Ένα σύμβολο τύχης, δύναμης και προστασίας! Μια θετική αύρα που έρχεται από την αρχαιότητα για να διώξει μακριά το κακό και να φέρει ευτυχία. Τα γούρια της Πρωτοχρονιάς για το 2019 ήδη βρίσκονται γύρω μας…

Το καθένα από αυτά συμβολίζει κάτι διαφορετικό.

Το πέταλο: Το βάζουν πάνω από την κύρια πόρτα του σπιτιού με μια χαρακτηριστική λεπτομέρεια. Το άνοιγμα του θα πρέπει να βρίσκεται πάντα προς τα πάνω, για να δείχνει το άνοιγμα στην τύχη και την ευτυχία. Λένε ακόμη ότι προφυλάσσει από το κακό μάτι διώχνοντας μακριά την αρνητική ενέργεια.

Το κλειδί: Θέλετε να ξεκλειδώσετε την πόρτα της ευτυχίας; Εδώ ο συμβολισμός είναι υψηλός. Το κλειδί σας δίνει την δυνατότητα να αφήσετε πίσω κάθε κακό και να περάσετε στο επίπεδο της καλοτυχίας. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ανοίγει την πόρτα που οδηγεί στους Θεούς.

Το καράβι: Τα τελευταία χρόνια παίρνει την θέση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Ιδιαίτερα στα νησιά, τις μέρες των εορτών στολίζουν καράβι. Είναι στενά συνδεδεμένο με τους ναυτικούς, την επιστροφή στο σπίτι μετά από μεγάλη απουσία στη θάλασσα. Το καράβι τους έφερνε πίσω σώους και αβλαβείς.

Το ρόδι: Η ευχή- προτροπή είναι γνωστή σε όλους: «Σπάσε ρόδι». Είναι η συνήθεια της Πρωτοχρονιάς. Το ρόδι φέρνει τύχη και παντοτινή ευτυχία ξορκίζοντας κάθε κακοτυχία.